Apeldoorn

Apeldoorn


Wereldlichtjesdag zondag 9 december 2018

 

 In Apeldoorn komen we dit jaar voor de 10e keer in deze hoedigheid samen in Park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan 21 (ingang Apenheul).

We staan met elkaar stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen.

Herdenken gebeurt door veel kaarsjes te branden en te luisteren naar troostende woorden en gedichten. En wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” van Karen Taylor Good gespeeld.

Iedereen die zich verbonden voelt is van harte welkom. (Groot)Ouders, broertjes, zusjes, andere familieleden,  leerkrachten, iedereen is welkom.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn dan kunt u uiteraard ook thuis een kaarsje branden. Samen zorgen we er op deze manier voor dat door de verschillende tijdzones in de gehele wereld op wereldlichtjesdag een golf van licht ontstaat.

In 2006 èn 2007 werd in Apeldoorn al een kleine bijeenkomst in het stiltecentrum georganiseerd door Maria de Greef en Alinde Vrolijk. Vanaf 2008 is de organisatie in handen van Anita Reijerink van Amelius, Nicole van den Bos van [mooi] afscheid en Henk van der Ziel van vandeRegie.  En is het op een andere manier uitgevoerd.  In de daarop volgende jaren hebben wij steeds meer mensen bereid gevonden om ook een bijeenkomst te organiseren omdat we gezien hebben hoe belangrijk het is om stil te staan bij dit immense verlies.  Alles locaties die zich via deze site hebben aangemeld staan online. Uiteraard zijn er ook locaties die zich niet melden en zelf eea regelen.

 Belangstellenden voor de bijeenkomst in Apeldoorn worden van harte uitgenodigd om vanaf 18.45 uur aanwezig te zijn. Van te voren kan een wens of woord worden opgeschreven en in de speciale Wereldlichtjesdagboom worden gehangen. De looproute naar de herdenkingsplek is prachtig verlicht dmv honderden kaarsjes.