Deurne

Deurne

Wereldlichtjesdag – herdenking overleden kinderen

Anders vieren, zondag 10 december 2017, 19.00 uur

 

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december lichtjes aangestoken voor overleden kinderen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al lang geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

 

Wij sluiten ook dit jaar bij deze traditie aan met een speciale oecumenische viering op zondag 10 december 2017 om 19.00 uur in de St. Willibrorduskerk, Markt 9 te Deurne. Mirjam Aarts (gitaar en zang), Lisa van der Wallen (zang), Bert Timmerman (viool) en Paul Janssen (zang) omlijsten het samenzijn met muziek.

 

Het eerste deel van de viering is gezamenlijk. Daarna is er gelegenheid om individueel aan een aantal activiteiten mee te doen waarbij we op verschillende manieren stilstaan bij het verlies, de herinnering. We sluiten gezamenlijk af.

 

Na afloop is er koffie, thee, limonade en gelegenheid om na te praten. Ouders van overleden kinderen zijn welkom, maar natuurlijk ook broers, zussen, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt.