Deurne

Deurne

Het is inmiddels een traditie om op de tweede zondag van december in het kader van Wereldlichtjesdag een herdenking van overleden kinderen te organiseren. Op zondag 9 december om 19.00 uur is iedereen welkom in de St. Willibrorduskerk a/d Markt in Deurne.

Bij binnenkomst mag iedereen een lichtje aansteken. Zo willen we de wereld even letterlijk wat lichter maken voor mensen die een kind verloren hebben.

Het eerste deel van de viering is gezamenlijk. Mirjam Aarts verzorgt de muziek. Daarna is er gelegenheid om individueel aan een aantal activiteiten mee te doen waarbij we op verschillende manieren stilstaan bij het verlies, de herinnering. Zo kun je de naam van je kind op een vouwblaadje in de vorm van een bloem schrijven. Als je het op het water legt, vouwt het zich open. Je kunt een glazen potje versieren en er een lichtje in aansteken; een engeltje vouwen van binddraad, een hartenwens opschrijven.

We sluiten gezamenlijk af. Na afloop is er koffie, thee, limonade en gelegenheid om na te praten. Ouders van overleden kinderen zijn welkom, maar natuurlijk ook broers, zussen, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt.