Herwijnen

Herwijnen

Wereldlichtjesdag 2017 Geofort Herwijnen
Lieve lezers,
Na een mooie avond op zondag 13 december 2015 is er besloten om een officiële stichting op te richten rondom de organisatie van Wereldlichtjesdag op Geofort in Herwijnen. Wij (Ada de Jongh, Petra Kusters, Tina Hakkesteegt, Margreet van Dijke, Jantine Konijn en Marieke van der Veen) hopen zo een solide basis te creëren om tot ver in de toekomst deze avond voor alle ouders van een overleden kind te mogen organiseren. Wij willen dit namelijk de komende jaren met alle liefde blijven doen. Uw (financiële) hulp is daarbij van onmisbaar belang.

Wat is Wereldlichtjesdag?
World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen wereldwijd om 19.00 een kaars aan ter nagedachtenis aan hun overleden kind(eren). De leeftijd of sterfdag van het kind is niet bepalend, want je kind blijft je kind en het gemis niet minder. Door het aansteken van een kaars wordt de wereld letterlijk wat lichter, waardoor het besef dat je niet alleen bent met je verdriet wordt versterkt. Dit geeft veel steun aan een ieder die een kind heeft verloren.
U kunt meer informatie vinden op de algemene website www.wereldlichtjesdag.nl.
Zaterdag 5 augustus jl. stonden wij op de jaarmarkt in Noordeloos om aandacht te vragen voor onze stichting. Naast uitleg en voorlichting geven verkochten wij diverse producten zoals de bekende Heukelumse Krakelingen en mooie papieren candlebags. Dit alles in het kader van het creëren van een financiële buffer zodat wij de ouders en andere belangstellenden geen bijdrage te hoeven vragen voor de organisatie van onze bijeenkomst op zondag 10 december. Mocht u hierin iets willen bijdragen dan kunt u uw (anonieme) bijdrage overmaken op ons rekeningnummer NL36 TRIO 0391 1815 72 tnv WLD De Oranje Vlinder.
Voor vragen kunt u ons mailen op wereldlichtjesdaggeofort@gmail.com.
Dank dat u tijd heeft genomen om ons berichtje te lezen en wij hopen dat u dit mooie initiatief dit jaar financieel wilt steunen.
Met vriendelijke groet,
Stichting WLD De Oranje Vlinder

 

Start avond 18:30 uur