Hoofddorp

Hoofddorp

Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer 2018
‘Een lichtje voor elk overleden kind’

Op iedere 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur (locale tijd) over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer is een bijzonder samenzijn voor iedereen uit de regio. Met live muziek, mooie teksten en heel veel brandende kaarsen worden alle kinderen in het Licht gezet. We delen het verdriet en voelen ons met elkaar verbonden. En het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind was en hoe lang het geleden is dat het is overleden. Je kind blijft immers voor altijd in je hart. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen. Samen eren en herinneren we kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. En wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied “Precious Child” ten gehore gebracht.

Locatie
De Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer vindt plaats op de Algemene begraafplaats “Iepenhof” aan de Achterweg 42 te Hoofddorp. De herdenking vindt buiten plaats. Kleedt u dus lekker warm aan!

Aanmelden
In verband met het voorlezen van de namen van de kinderen en de aanschaf van warme dranken, ontvangen we graag vooraf uw aanmelding. U kunt uzelf en uw familie aanmelden door een email te sturen aan info@loftuitvaartbegeleiding.nl.
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 06 – 203 802 24.

Het programma:
18.30 uur – Ontvangst
18.45 uur – Start ceremonie
19.00 uur – Aansteken van de kaarsen en oplezen van de namen van de kinderen
19.15 uur – Gelegenheid tot na praten en elkaar te ontmoeten met koffie/thee/chocolademelk
19.45 uur – Afsluiting

Organisatie
Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer wordt in 2018 voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van Colinda Veldman van Loft Uitvaartbegeleiding en Annet Bröker in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer.