Hoorn

Hoorn

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.
Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind was of hoe lang het geleden is. Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor alle mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. We creƫren samen een golf van LICHT.
Als je een kind(je) hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom op de begraafplaats Zuiderveld, op zondag 8 december om 18.30 uur.
Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder misschien niet kennen.

We steken kaarsen aan, luisteren naar mooie muziek en kunnen lichtjes op het water laten varen in een bootje.. Aansluitend elkaar ontmoeten bij een kopje koffie, thee of warme chocomelk. Opgeven mag, maar is niet verplicht. Je bent altijd welkom. Als je de naam van je kind(je) genoemd wilt horen, dan graag doorgeven via info@charonhoorn.nl.