Horbeke-Belgie

Horbeke-Belgie

Wereldlichtjesdag wordt ook dit jaar en dit voor de 5e keer georganiseerd in ’t Verstand van Leven.

Deze gratis bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van vroedvrouw en haptonoom Evelyne Vandercasseyen,  ritueelbegeleidster Sabine Schowanek, ook eigenares van ‘t Verstand van Leven en een grote groep vrijwilligers die de handen in elkaar slagen.
Samen wordt er gezorgd voor een gastvrij onthaal met koffie, thee en warme chocomelk, voor een sfeervolle en serene bijeenkomst in de authentieke en verwarmde schuur waar we in alle zachtheid al die kinderen die nooit mogen worden vergeten, eren en herinneren; daarna is er de gelegenheid om in de voormalige bistro na te praten bij een lekkere kom soep.

Alle mensen die een kind verloren, zijn van harte uitgenodigd.
Ook broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden, buren en vrienden, en mensen van alle leeftijden die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom.

We vragen dat er voor ieder kind dat herinnerd wordt een kaars(je) of lantaarntje meegebracht wordt. Indien je dat wil, kan je ook foto’s en/of souvenirs die aan het kind herinneren meebrengen, dingen die eigen waren aan hem of haar en die daar op die avond neergezet kunnen worden, en waarrond de kaarsjes dan worden aangestoken.
Op die manier wordt er een verbondenheid gecreeërd met het verloren kindje en met elkaar. Samen schijnen we licht op wat was, maken we ruimte voor wat is, en voelen de warmte van wat altijd zal blijven.

In verband met de organisatie is het wel prettig als je vooraf even wilt melden dat je komt en met hoeveel personen.
Omdat we voor de kinderen een creatieve verwerking hebben voorzien, weten we graag precies hoeveel kinderen er meekomen en wat hun leeftijd is.

Graag een seintje aan:
– Evelyne: evelyne.vandercasseyen@tastbaarwelkom.be , 0498 497 032
– Sabine: info@verstandvanleven.be, 0497 305 505

Praktisch:
Gratis bijeenkomst op zondag 10.12.17. In ’t Verstand van Leven, St-Kornelispein 20, 9667 Horebeke.
De deuren gaan open vanaf 17u00.  Om 18u stipt start de bijeenkomst.
Na afloop (18u45) word er nog een warm drankje aangeboden, waarbij je kunt napraten met elkaar, als je dat wilt