Krommenie

Krommenie

Wereldlichtjesdag

Iedere dag zijn er ouders die hun kind missen, doordat hun kind er niet meer is. Leeftijd doet er dan niet meer toe. Jouw kind is jouw kind.

Op Wereldlichtjesdag gaat er een golf van licht door de wereld om alle kinderen die wij missen te herdenken. Gedurende 24 uur worden overal ter wereld om 19.00 uur kaarsjes aangestoken. Samen met broers, zussen, ooms en tantes, neven en nichten, vrienden en vriendinnen, staan we stil bij hun leven en om steun en troost te vinden bij elkaar.

Voor iedereen

Een dag om te gedenken van wat was of wat had kunnen zijn. Het is een dag waarop we stilstaan bij alle kinderen die dit leven hebben moeten verlaten op wat voor manier dan ook.

Er zijn ouders die hun kind niet hebben gekend, maar wel in hun armen hebben mogen houden. Voor die kinderen is Wereldlichtjesdag.

Er zijn ouders van wie hun kind uit het leven is gerukt. Voor die kinderen is Wereldlichtjesdag.

Er zijn ouders van wie hun kind zelf de beslissing heeft genomen. Voor die kinderen is Wereldlichtjesdag.

Er zijn ouders van wie hun kind te snel hebben moeten laten gaan. Voor die kinderen is het Wereldlichtjesdag.

Het is voor al die kinderen die harten hebben vervuld met liefde. Voor kinderen die hun leven geleid hebben, al was het maar van korte duur.

Ieder kind heeft zijn spoor getrokken in jouw leven, vanaf het eerste uur.

Welke verbinding je hebt, maakt niet uit. Het is voor iedereen die verbinding en troost zoekt.

Verbinding en troost

Een kind moeten missen slaat een gat in je hart dat nooit echt helemaal dicht zal gaan. De leegte die is achtergebleven, probeer je zo veel mogelijk te vullen met gouden herinneringen aan wat was of wat had kunnen zijn.

Wereldlichtjesdag geeft een warm gevoel, het verbindt mensen met elkaar, het geeft troost en besef dat niemand er alleen voor staat. Dat je samen mag herinneren.

Wereldlichtjesdag is er voor ieder kind dat dit leven heeft verlaten op wat voor manier dan ook en op wat voor leeftijd dan ook. Samen denken we aan het kind dat hoort bij jou en jouw verleden.

Voor moeder, vader, broer en zus. Voor oom en tante, opa en oma, buurman, buurvrouw, leerkracht, collega. Ieder heeft zijn eigen tranen en gedachten in dit verlies en verdriet.

Op zondag 10 december aanstaande willen wij samen met iedereen, die op wat voor manier dan ook een kind mist dat er niet meer is, een kaarsje ontsteken en een lichtje laten branden. Een lichtje dat herinnert aan het wonder van het leven, aan het geschenk van ouderschap. Een lichtje dat herinnert aan de mooie en leuke dingen, de herinneringen die altijd voort zullen leven.

Je ben van harte uitgenodigd om samen met ons een kaarsje aan te steken om in liefde te herinneren en te gedenken. Om met ons het licht de wereld over te sturen en de golf van licht en troost 24 uur over de wereld te laten stromen.

Wanneer een waar

Zondag 10 december 2017 om 18:30 uur In de aula van de begraafplaats Krommenie, thv Eikelaan 2. Mocht je ook invulling willen geven aan deze avond laat het ons even weten: 06-34768926.