Oss

Oss

Wereldlichtjesdag op Zondag 9 december van 19-20 uur.
Inloop vanaf 18.30
Voor het 6e jaar zal de bijeenkomst voor iedereen die een kind mist weer in het Herinneringshuis van van Lith zijn aan de Constantijn Huygensstraat 38  in Oss.
Toegang is gratis.

Wereldlichtjesdag is voor alle mensen die een kind willen komen herdenken. Hierbij speelt de leeftijd van het kind of hoe lang geleden of op welke manier het verlies plaatsvond geen rol.
Er zijn immers zoveel manieren waarop je een kind kunt missen. Dat kan door overlijden zijn maar ook door vermissing, een miskraam of (al dan niet vrijwillige) abortus of adoptie. Ook ongewild kinderloos zijn kan een sterk gemis zijn.
WLD is voor iedereen een moment om even stil te staan bij het gemis aan een dierbaar kind.
Voor wie dit wil wordt de naam van zijn/haar kind tijdens de herinneringsbijeenkomst voorgelezen en in beeld gebracht.

Aanmelden en opgeven van de naam die je wilt laten noemen kan vanaf 15 oktober per mail wereldlichtjesdag.oss@gmail.com of telefonisch 06-40526180

Thema dit jaar is het universum, “de plek waar jij nu bent”
Iedereen maakt daar vanuit zijn/haar persoonlijke achtergrond een eigen beeld bij. Dit jaar is er gelegenheid vooraf een boodschap aan het kind dat je mist te schrijven. Deze boodschap krijgt tijdens de bijeenkomst een plek. (niet zichtbaar voor anderen) en gaat na afloop ook weer mee naar huis.
Peter van Aar zal wederom onze gastheer zijn. Bijzonder programmaonderdeel is troubadour Noud Bongers die een persoonlijk lied over eigen gemis in het Brabants dialect zal zingen.

 

Wereldlichtjesdag 2018 is mede mogelijk gemaakt door:

Uitvaartverzorging van Lith www.uitvaartverzorgingvanlith.nl

p.a. producties www.paproducties.nl

Marcel Kranendonk

Pieta Besseling

Noud Bongers

Wendy Bressers

Job Gerards

Kyra Haerkens

Chris Jan Ploegmakers

Albert Heijn Ruwaard – Oss

Bijdragen van de bezoekers van WLD