Reusel

Reusel

Wereldlichtjesdag in Reusel

Op zondag 9 december 2018 organiseren we Wereldlichtjesdag in Reusel Wereldlichtjesdag is een wereldwijde jaarlijkse herdenking op de tweede zondag van december, waarbij weeouders* hun overleden kind herdenken. Om 19.00 uur plaatselijke tijd steken we een kaars aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een lint van licht om de aarde. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven. We nodigen weeouders*, overige familieleden, vrienden en iedereen die zich betrokken voelt uit voor deze herdenking. De bijeenkomst is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: Iedereen is welkom.

Lint ter nagedachtenis

Weeouders worden uitgenodigd om een lint op te hangen met de naam van hun overleden kind. We hebben linten daar klaar liggen om zelf te schrijven en op te hangen in de boom. De linten blijven een aantal dagen hangen ter nagedachtenis aan de overleden kinderen. De linten schrijven kan van 18.25u tot 18.50u op de RK Begraafplaats OLV Tenhemelopneming, Kerkstraat 1 Reusel.

Programma

18:25 Begraafplaats is open

18.30 Linten ophangen

18:50 Muziek en welkomstwoord

19:00 Kaars aansteken en 1 minuut stilte

19.02 Aansluitend muziek en woord

19:30 Woord van dank

Aan het einde van de avond is iedereen van harte uitnodigen voor glaasje chocomelk.

Deelname is gratis

Dankzij een vrijwillige bijdrage draagt u bij aan de mogelijkheid om deze herdenking jaarlijks te organiseren en wordt daarom gewaardeerd. Bij de herdenking staat een donatiepotje, wij zijn blij met kleine en grote donaties.

Muzikale begeleiding

Deze avond wordt belangeloos muzikaal verzorgd door koor Nova uit Hooge Mierde, Solist Nelleke van Eekert, zij wordt begeleiding door gitarist Carlo Luijten

*ouders van een overleden kind