Sleeuwijk

Sleeuwijk

WERELDLICHTJESDAG 2017 in het LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

Op zondag 10 december 2017 is het weer Wereldlichtjesdag. Dan zal voor de zesde keer een bijeenkomst in het Land van Heusden en Altena worden georganiseerd.

We willen met elkaar stilstaan bij alle overleden kinderen, ongeacht op welke leeftijd, hoe lang geleden of op welke manier zij zijn gestorven. We hopen ouders, broertjes, zusjes, familie en andere betrokkenen te kunnen laten voelen dat zij niet alleen staan in hun verdriet en dat hun kind nooit zal worden vergeten. Door Wereldlichtjesdag proberen we een lichtpuntje te creëren in de duisternis die het gemis van een kind met zich meebrengt.

Ook dit jaar zal de bijeenkomst voor onze regio weer plaatsvinden in Fort Altena in Werkendam/Sleeuwijk (dicht langs de A27, dus gemakkelijk bereikbaar). De avond omvat een aantal vaste onderdelen, zoals het aansteken van de kaarsjes, het opnoemen van de namen van de overleden kinderen en het luisteren naar het mooie lied ‘Precious Child’, dat speciaal voor Wereldlichtjesdag is geschreven. Daarnaast proberen de organisatoren Monique, Loes, Angeline en Wilma iedere bijeenkomst weer voor variatie te zorgen, o.a. met toepasselijke gedichten en sfeervolle muziek.

De avond begint om 18.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Daarna is er nog gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar na te praten. Zowel de entree als het kopje koffie/thee na afloop is gratis.

Omdat het voor de organisatie fijn is een idee te hebben van het aantal bezoekers, vragen zij u vriendelijk of u zich vooraf wilt aanmelden. Dit kan via info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl of telefonisch op 06-40602170. U kunt dan doorgeven met hoeveel personen u wilt komen en wat de naam is van het overleden kind dat u wilt gedenken. Wanneer u dit wilt, zal zijn of haar naam bij het aansteken van de kaarsjes worden genoemd. Ook kunt u een suggestie voor een te spelen lied of voor te dragen gedicht doorgeven. Aan alle bezoekers wordt tevens gevraagd of zij, indien mogelijk, een foto (zonder lijstje) van hun kind willen meebrengen. Deze foto’s krijgen een speciaal plaatsje tijdens de bijeenkomst. Na afloop krijgt u deze uiteraard weer terug. Mocht u pas kort van tevoren besluiten om de bijeenkomst te bezoeken, dan bent u uiteraard ook zonder aanmelding welkom.

De Stichting Wereldlichtjesdag Land van Heusden en Altena hoopt wederom op een mooie en bovenal waardevolle avond.