Stompwijk

Stompwijk

Zondag 13 december: Tweede Wereldlichtjesdag Stompwijk online

Ook dit jaar willen wij meedoen met Wereldlichtjesdag. Na de mooie eerste editie van vorig jaar, geven we er op zondag 13 december een vervolg aan. Vanwege de coronamaatregelen doen wij dat dit jaar online. Wij nodigen iedereen die een kind heeft verloren uit, om hieraan deel te nemen. Voel je welkom!

Wereldlichtjesdag
Op Wereldlichtjesdag steken mensen wereldwijd op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Met het aansteken van de kaarsen wordt de wereld letterlijk wat lichter voor iedereen die een kind verloren heeft. Ook besef je dat je niet alleen bent met je verdriet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind is geworden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ongeboren baby die nog niet heeft geademd, maar ook om een volwassen kind dat overleden is. Uiteraard maakt het ook niet uit hoe lang het geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten.

Online verbinding
Omdat ook in Stompwijk en omgeving mensen wonen die één of meer kinderen moeten missen, herdenken we op Wereldlichtjesdag met alle families onze kinderen. Dat doen we door samen een kaarsje te branden en door de namen van de kinderen voor te lezen. Dit jaar doen we dat via een online verbinding. 

Ook in Stompwijk
Het initiatief van Wereldlichtjesdag in Stompwijk is vorig jaar genomen door Vera en Frans Hendriks. Zij hebben hun oudste dochter Tamara verloren toen het meisje vijf maanden oud was. Nadat ze in Wassenaar een bijeenkomst hadden bijgewoond, besloten ze deze speciale dag ook in Stompwijk te organiseren. Vorig jaar was er een prachtige bijeenkomst voor de ouders en familieleden van de kinderen. Veel van de aanwezigen gaven aan deze bijeenkomst erg op prijs te stellen. 

Ook aandacht voor jouw kind?
Kunnen we ook een lichtje aansteken voor jouw kind? Laat het ons dan weten! Aanmelden kan via lichtpuntstompwijk@gmail.com
Fijn als we de naam en een foto van je kind mogen ontvangen. Dan zorgen we ervoor dat ook jouw kind op deze avond de aandacht krijgt die het verdient. Heb je nog vragen, dan kun je die uiteraard ook stellen via de mail, of bel Vera via 06 – 38 46 21 93 of 071 – 580 16 25. We willen er met elkaar weer een heel mooie avond van maken. 

Vriendelijke groeten,

Frans, Vera, Jerney, Chantal en José