Veldhoven

Veldhoven

Kaarsen Branden Wereldwijd- Overleden kinderen van de hele wereld herdenken
Vereniging Ouders Overleden kind en Coörporatie Dela organiseren herdenkingsbijeenkomst in Veldhoven

Elk jaar, op de tweede zondag van december, worden de overleden kinderen van de hele wereld herdacht op Children’s Memorial Day, een initiatief van de internationale vereniging ouders overleden kind “Compassion Friends”. Dit initiatief heeft de landelijke Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) overgenomen
Op deze dag, om 19.00 uur, worden overal ter wereld voor de overleden kinderen een kaars opgestoken. Omdat het in de opeenvolgende tijdzones steeds een uur later 19.00 uur wordt, verplaatst zich gedurende 24 uur  een band van licht rond de wereld. Hiermee wordt symbolisch het licht van de kinderen brandend gehouden.
Op zondagavond 10 december 2017 organiseert de Brabantse afdeling van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind” in samenwerking met coörporatie Dela in het kader van Kaarsen Branden Wereldwijd, zoals deze dag in Nederland genoemd wordt, een bijeenkomst in Veldhoven.
Deze avond is bedoeld voor iedereen die samen met lotgenoten een overleden kind wil herdenken. Het thema van de avond is “Kostbaar kind”. Naast het ontsteken van de kaarsen zullen de namen van de kinderen genoemd worden, zijn er gedichten, muziek en klankbeelden, en is er een bijzondere afsluiting.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn en kunnen, wanneer zij dat willen, een foto van hun dierbare(n) meenemen voor de fototafel.
De aula is open vanaf 17.45 uur. De herdenking duurt van 18.15 uur tot 20.00 uur. Locatie:
Ceremonielocatie De Hoge Boght Dela, Eindhovensebaan 29, 5505 JA Veldhoven
Inlichtingen: Hans van Wetten 06 14458330,   Vereniging Ouders Overleden Kind