WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Genk-B

Op 11 december 2016 zullen wij een herdenkingsmoment houden in het stadhuis van Genk (Stadsplein 1, 3600 Genk)
Ontvangst vanaf 18h15, aanvang 18h30.  Het wordt een herdenking met woord en live muziek, een kort voorleesmoment voor de kinderen én een bijdrage van zandkunstenaar Immanuel Boie.  Er is gelegenheid tot napraten met een hartverwarmend drankje.  Deelname gratis.  Bij voorkeur inschrijven om de organisatie makkelijker te maken.
Verdere info en inschrijven kan via 
lichtjesdag@hotmail.com of onze facebookpagina “wereldlichtjesdaggenk”
Met veel dank,
 Smitt Annik
 organisator Wereldlichtjesdag Genk

Eén reactie op “Genk-B”

 1. Jany Darquenne schreef:

  Mijn dochter, Helga, verongelukte in februari 1984 , op 17 jarige leeftijd, doordat zij als voetganger door een automobilist werd omvergereden. Het verdriet dat zij toen naliet was niet te beschrijven. Zij studeerde toen in Genk aan het Stedelijk Hoger Instituut voor Visuele Kommunikatie en Vormgeving. Haar doel was om later Mode-Ontwerpster te worden. Helaas heeft het niet mogen zijn….! Een zinloos ongeval maakte abrupt een einde aan haar veelbelovend leven. Om voor mij dit verdriet te kunnen verwerken schreef ik voor haar een gedicht en maakte daarmee een collage . Later kreeg ik van de Directie, waar ik les gaf , de kans om voor Helga een Musical te schrijven. Hoe ik toen de kracht en de ideeën kreeg om dit al te verwezenlijken begrijp ik nu nog niet. Het was niet normaal wat ik toen allemaal uit mijn mouw heb geschud. Voor wie niet gelovig is moet ik hieraan toevoegen dat ik die stuwende kracht wel van buitenaf kreeg . Er is veel wat wij niet weten .
  Onder de titel ” Alice op Jupiter ” werd het stuk door leerlingen en met steun van collega ’s opgevoerd. Het werd een succes. Omdat ik Helga niet kan loslaten en zij in onze herinneringen zou blijven bestaan heb ik eveneens een lied (wel in het Frans ) voor haar gecomponeerd en zing dit samen met mijn instrument ” De Hang ” !
  Misschien heb ik nu de gelegenheid om, voor Helga die een prachtmens was, dit al te laten horen bij het publiek .
  Voor wie een kind moesten verliezen willen niet dat zij vergeten worden . Zij kregen niet de kans om zich te profileren en dan doen wij het voor hun !

  Jany Darquenne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties