WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Westerbork

Wereldlichtjesdag: een moment om overleden kinderen te herdenken.

 

Wereldlichtjesdag. Altijd op de tweede zondag in december. Om 19.00 uur worden over de hele wereld kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan een kind dat overleden is.

In Westerbork wordt deze herdenking dit jaar gehouden in restaurant Meursinge.  Op 11 december om 18.30 uur is de inloop en om 18.45 uur zal de herdenking beginnen.

Drijvende krachten achter deze Wereldlichtjesdag zijn Kirsten Grupstra, Lieke Vermaercke en Linda Wolting.

Wat zij het allerbelangrijkst vinden is dat er een moment is waar je terecht kan om je kind, broer, zus of kleinkind te herdenken.

De avond is voor iedereen die een kind mist. Groot of klein gestorven. Lieve heeft bijvoorbeeld zelf haar dochter verloren ten gevolge van een ongeval. “Mijn dochter Kim overleed toen ze 16 jaar was. Je leert er mee leven, maar het verdriet gaat het nooit over.”

Ook Kirsten verloor een kindje. Een jongetje. Hij overleed tijdens de zwangerschap. Voor beide is het een moment om de naam van hun kind uit te spreken. Beide putten er troost uit.

Deze avond kan een houvast zijn om samen met mensen te zijn die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit verdriet is universeel.

Het programma van de avond begint om 18.45 uur. De herdenking duurt ongeveer een uur, waarin een gedicht, een verhaal, een optreden van een koortje en het ontsteken van de lichtjes aan bod zullen komen.

Aanmelden voor deze herdenking is niet nodig. Iedereen is welkom via de zij ingang van Meursinge.

Puntje van aandacht is nog wel dat dit wezenlijk iets anders is dan de lichtjesavonden op diverse begraafplaatsen. Voor meer info kijk op facebook. Facebook/ Wereldlichtjesdag Westerbork of op www.wereldlichtjesdag.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties