WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Wageningen

Wereldlichtjesdag, zondag 11 december 2016 in Wageningen is een initiatief van Monuta Wageningen, Ilze Jansen en Eric Welgraven en wordt mede mogelijk gemaakt door Herinneringshuys ’t Hoge Heem en de Gemeente Wageningen.


Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Een moment van samenzijn en samen dragen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom bij Herinneringshuijs ’t Hoge Heem, Buissteeg 2 in Wageningen.
Om 18.45 uur zullen we met elkaar naar de nabij gelegen begraafplaats lopen en wordt de eerste kaars aangestoken en naam genoemd. Hierna zullen we alle andere kaarsen aansteken en de namen noemen, zodat rond 19.00 uur alle kaarsjes branden. Met poëzie, muziek en stilte staan we stil bij alle kinderen, die niet meer bij ons zijn. Kinderen die wij kenden, jong en oud, dichtbij en verder weg. De bijeenkomst is buiten, dus graag de weersomstandigheden in acht nemen. Wij verzorgen de lichtjesbijeenkomst met een hapje en een drankje. De bijeenkomst duurt tot ca. 20.00 uur.

Wij stellen het op prijs wanneer u zich van te voren per e-mail aanmeldt. Om enig idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten, willen we graag weten met hoeveel personen u komt en als daar kinderen bij zijn, wat hun leeftijd is. Wij vragen u de naam van het kind, dat u wilt herdenken, door te geven. Wanneer u zelf een bijdrage wilt leveren met een gedicht, een tekst of een lied, neem dan contact met ons op. Stuur u e-mail naar: wageningen@monuta.nl Iedereen die zich betrokken voelt, groot en klein, is van harte welkom om deel te nemen, om het gemis te delen en de herinnering te koesteren

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties