WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Arnhem

WERELDLICHTJESDAG
Roses for Children in samenwerking met Yarden.

wereldlichtjesdag 2016
ZONDAG 11 DECEMBER A.S. WERELDLICHTJESDAG BIJ HET MONUMENT VOOR HET ONBEKENDE KIND
Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Een moment van samenzijn en samen dragen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

In 2013 organiseerden Yarden en Roses for Children Wereldlichtjesdag voor de eerste keer. Ieder jaar bent u vanaf 18.30 uur van harte welkom bij het internationaal Monument voor het Onbekende Kind, terrein Delhuyzen. Zie voor routbeschrijving: http://www.rosesforchildren.nl.

Op https://www.facebook.com/wereldlichtjesdagarnhem vindt u meer info mbt de

Wereldlichtjesdagbijeenkomst bij het monument.

Om 18.45 uur wordt de eerste kaars aangestoken en naam genoemd. Hierna zullen we alle andere kaarsen aansteken en de namen noemen, zodat rond 19.00 uur alle kaarsjes branden. Met poëzie, muziek en stilte staan we stil bij alle kinderen, die niet meer bij ons zijn. Kinderen die wij kenden, jong en oud, dichtbij en verder weg, maar ook de ons onbekende kinderen. De bijeenkomst is buiten, dus graag de weersomstandigheden in acht nemen. Wilt u kunnen zitten, neem dan een stoeltje mee. En ook een zaklamp is praktisch. De bijeenkomst duurt tot ca. 20.00 uur. Daarna is er koffie, thee of chocolademelk verkrijgbaar.

Wij stellen het op prijs wanneer u zich van te voren per e-mail aanmeldt. Om enig idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten, willen we graag weten met hoeveel personen u komt en als daar kinderen bij zijn, wat hun leeftijd is. Wij vragen u de naam van het kind, dat u wilt herdenken, door te geven. Wanneer u zelf een bijdrage wilt leveren met een gedicht, een tekst of een lied, neem dan contact met ons op. Stuur u e-mail naar: wereldlichtjesdagarnhem@gmail.com Iedereen die zich betrokken voelt, groot en klein, is van harte welkom om deel te nemen, om het gemis te delen en de herinnering te koesteren

Lokatie: Monument voor het Onbekende Kind Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen Apeldoornseweg, ten noorden van de Golfclub op nummer 450
6816 SN Arnhem

Filmpje

Eén reactie op “Arnhem”

  1. Casper van Koppenhagen schreef:

    Wij komen met 2 personen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties