WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Schildwolde

Voor het eerst dit jaar organiseert Marian Ek, rouw-en verliesbegeleider te Schildwolde, een bijeenkomst met Wereldlichtjesdag.

Marian Ek vertelt: ”Onze eerste zoon is een dag na de geboorte overleden. Het is al lang geleden, maar Jaap houdt een plekje in ons hart. Veel ouders leven met het gemis van hun overleden kind. Maar ook grootouders en andere gezins- en familieleden. Voor sommigen is het verlies nog vers en rauw. Bij anderen is het verdriet inmiddels met hun leven verweven. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was, of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. Vaak bestaat bij de ouders de behoefte stil te staan bij het gemis. Daarom dit initiatief om dat met anderen te delen en te gedenken.
De bijeenkomst is bij mij thuis in de praktijkruimte. Daar gedenken we de kinderen door hun naam te noemen en om 19.00 uur branden we een kaars. Verder luisteren we naar muziek, gedichten en troostende woorden. Wanneer je niet bij de bijeenkomst aanwezig kunt zijn en toch Wereldlichtjesdag mee wil vieren, kun je thuis een kaars branden.”

Praktijk Verlies en Verbinding organiseert de herdenking op zondag 11 december 2016 van 18.30 tot 20.00 uur, Meenteweg 109, 9626BG Schildwolde.
Wil je bij deze herdenking aanwezig zijn, dan graag van te voren aanmelden tot donderdag 8 december. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden bij Marian Ek, 0598 422613 of info@verliesenverbinding.nl

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties