Skip to content
Heiloo
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december
WERELDLICHTJESDAG 2021 HEILOO

Ook in de regio rond Heiloo maakt WereldLichtjesDag sinds 2010 deel uit van de wereldwijde ‘lightwave’ met het aansteken van de kaarsjes en het noemen van de namen van de kinderen, een moment van troost en herkenning met live muziek en mooie woorden.
De viering in Heiloo heeft een regionale functie. De herdenking vindt ook dit jaar plaats in en om de Witte Kerk, een sfeervol monument midden in het hart van Heiloo en centraal gelegen in Noord-Kennemerland. De kerk staat al meer dan 1000 jaar op deze plek en is onveranderd een plek waar mensen samenkomen.

Thema
Elk jaar wordt met veel zorgvuldigheid een passend thema gezocht als leidraad voor de avond. Voor 2021 is het thema ‘ster’. Een ster is een hemellichaam waarvan het licht altijd straalt naar de aarde, soms zichtbaar en soms niet, maar het is er altijd. 
Ieder kind dat te vroeg overleden is, is voor haar of zijn ouders een ster. Een ster in de hemel of een ster aan de hemel, een ster die altijd met hen meegaat, hun hele leven lang.

Stalende Ster
Omdat in 2020 door corona een herdenkingsbijeenkomst niet door kon gaan, werden in de tuin rondom De Witte Kerk sterren geplaatst met daarin de namen van overleden kinderen, opgegeven door hun ouders. Dit jaar komen de sterren met de namen terug. 
Aan de zijde van de Kennemerstraatweg wordt een meer dan zes meter hoge ster van het kunstenaarscollectief CAKtwo geplaatst. Daarvoor komen drie sterrenframes waarin kleine houten sterren worden gehangen. Hierop komen de namen van overleden kinderen. Het buitenterrein rondom de Witte Kerk met de sterren blijft ook na WereldLichtjesDag toegankelijk tot en met Driekoningen op 6 januari 2022.

Herdenkingsbijeenkomst
Kern van de herdenking is het aansteken van de kaarsen en het zingen van de namen van de kinderen. Gedichten worden voorgedragen, Wim van Bokhorst verteld een speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal en er is een activiteit voor de aanwezige kinderen. Het geheel wordt sfeervol omlijst door muziek, verzorgd door SYA, een trio van zangeressen die zichzelf akoestisch begeleiden op diverse instrumenten. Natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ‘Precious Child’ ten gehore gebracht. Voor toegang tot de kerk is een coronatoegangsbewijs (coronapas) vereist. Er zijn 70 plaatsen en ‘vol is vol’. Vanwege de coronamaatregelen is de herdenking naar de middag verplaatst. Bezoekers worden rond 18.15 verwacht.

Organisatie
Stichting KIST; projectteam: Ed Bausch, Marinta Rutten, Anne Smaal en Aad de Wit.
Voor meer informatie en aanmelden: www.stichtingkist.nl of via wldheiloo@gmail.com
Adres: Witte kerk Heiloo, Heerenweg 12, 1851 KS Heiloo

WereldLichtjesDag Heiloo

Witte kerk Heiloo, Heerenweg 12, 1851 KS Heiloo
2021-12-12
18.15 uur
0251656565
wldheiloo@gmail.com
www.stichtingkist.nl

Locatie

Witte kerk Heiloo, Heerenweg 12, 1851 KS Heiloo