WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Buchten

Het einde van het jaar nadert langzaam. Wereldlichtjesdag komt dichterbij. Wereldwijd zullen zondag 11 december 2016 kaarsjes worden aangestoken voor alle kinderen die zo gemist worden. 

Dit jaar ben je welkom voor een herdenkingsbijeenkomst in het mooie en sfeervolle afscheidshuis de Hoeskamer in Buchten. Kaarsjes worden aangestoken, muziek zal klinken, de namen van onze kinderen worden genoemd. Deze bijeenkomst geeft mogelijkheid tot samen zijn, verdriet en liefde delen, troost brengen en gedenken.

Daarnaast is Nicolette Lachmann als spreker uitgenodigd. Zij is werkzaam als forensisch arts en therapeut. In beide vakgebieden werkt zij met “de dood”. Een bijzondere combinatie. Als forensisch arts staat ze onder andere families bij in het allereerste rauwe moment van het verlies: het moment dat alles stil komt te staan. Als therapeut werkt zij veel met mensen waarvan een dierbare is overleden. Haar specialisatie is het begeleiden van vrouwen én mannen die een ongeboren kind hebben verloren. Haar lezing gaat over de voelbare stilte.  Nicolette neemt ons mee naar dat plekje waar de stilte spreekt en vertelt over de impact van verlies en wat er nodig is om weer verder te kunnen, de stilte een stem te kunnen geven.

De herdenkingsbijeenkomst start om 19.00 uur en eindigt rond 20.30 uur. De deuren van afscheidshuis de Hoeskamer in Buchten zijn om 18.30 uur geopend. Iedereen die zich op enige manier verbonden voelt met wereldlichtjesdag is welkom. 
Wil je graag deelnemen, stuur dan een mail naar: 
wereldlichtjesdag.sittard@gmail.com

Wereldlichtjesdag Buchten is een initiatief van Iris van Noorden, Ingrid Golsteijn en Nicol Zuidema.

Wij hopen samen een mooie avond te beleven.    

Locatie: Afscheidshuis De Hoeskamer, Dorpstraat 53 Buchten
Aanvangstijd: 19.00 uur

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties