WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Heerlen

Het kind is er niet… en ik,

waar moet ik heen!

 

UITNODIGING

 

Op 11 december 2016 is het Wereldlichtjesdag.

 

Wereldwijd worden er op deze dag om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Voor het vijfde jaar willen we onze bijdrage leveren aan de ketting van licht die dan rondom de wereld wordt gelegd door samen te komen op de Algemene Begraafplaats aan de Kampstraat in Heerlerheide.

 

Het verliezen van een kind is niet aan leeftijd gebonden en ook niet aan tijd verbonden. Daarom bent u allemaal (weer) van harte welkom: vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, vriendin, kennis, buurvrouw of in welke andere hoedanigheid dan ook. Elk graf van alle overledenen die op deze begraafplaats rusten zullen we verlichten. Als u wilt kunt u ook zelf nog een kaars meebrengen. Als uw dierbare elders rust kunt u ter nagedachtenis een kaars aansteken in het hart dat tenslotte een brandend hart zal vormen.

 

Voor iedereen is er een kaartje waarop u kunt opschrijven wie u mist, om in de kerstboom te hangen. En ook een kaartje dat u vast kunt maken aan de ballonnen die we, tot slot van ons samenzijn, gezamenlijk op zullen laten.

 

Alle namen die ons bekend gemaakt zijn en worden, zullen we schrijven onder het In Memoriam op deze website en al deze namen hardop noemen. Als u ook mensen bij name wilt herinneren, laat het ons dan weten via anja@wereldlichtjesdagheerlen.nl

 

Ellen van der Ven, moeder-voor-altijd, zal de bijeenkomst openen en ook besluiten met een gedicht. De achtergrondmuziek is voor u uitgezocht door Anton Kleintjens en er zal live muziek ten gehore gebracht worden door zangeres Rebecca Schouw en Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss. Er is een kopje koffie en een herdenkingsboekje voor u allemaal.

 

Aanvang is om 18.00 uur. Na het blazen van The Last Post, zijn we om 19.00 uur een minuut samen stil. In datzelfde moment zullen we ons vanuit hart en ziel verbinden met iedereen die het aangaat over de hele wereld.  Als Ellen daarna haar gedicht heeft voorgelezen, besluiten we, onder een laatste muzieknummer, de avond met het sturen van onze ballonnen, naar daar waar wij, als levende mensen, nog niet kunnen komen…

 

Fijn als ook u er (weer) bent!

4 reacties op “Heerlen”

 1. Jacqueline Vroomen schreef:

  Ik ga er dit jaar zeker bij zijn, ik heb het jaren lang niet gedurfd.

 2. Anja van Veelen schreef:

  Deze dierbare namen mochten we vanavond ook noemen.

  Het was ons een eer…

 3. frank janssen schreef:

  Dag Anja,
  Vrijdag a.s. herdenken we dat onze allerliefste Christine alweer een jaar geleden is overleden.
  Thuis maken we er een lichtjesdag van.
  Het zou fijn zijn als haar naam zondag a.s. in Heerlen ook weer genoemd wordt.
  Ik hoop er zelf dan bij te kunnen zijn.
  Heel veel warme wensen voor iedereen die een dierbaar iemand mist.
  Frank

 4. Hallo Anja,

  Ik was vanochtend bij mijn moeder bij de Algemene begraafplaats in Heerlerheide – Heerlen. Daar sprak ik de beheerder Pierre en hij vertelde mij over Wereldlichtjesdag.
  Wat ik een heel mooi gebaar vind om zo met zen allen erbij te mogen zijn op zondag 13 december. Ik ben dan ook meteen gaan kijken op de website en heb mijn broers en zus ook hierover ingelicht.
  Langs deze weg willen wij u vragen of onze Moeder “Libertad Castro Blanco” ook genoemd mag worden, dat zouden we heel fijn vinden.
  Zij is jammer genoeg veels te vroeg van ons heen gegaan, op donderdag 12 november 2015 en zouden het heel fijn vinden als onze lieve moeder, schoonmoeder en trotse oma ook genoemd word.

  Alvast bedankt voor de genomen moeite.

  Met vriendelijke groet,

  Carmen Trenado Castro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties