WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Sevenum

Wereldlichtjesdag 2016 Noord – Limburg te Sevenum

 

Iedereen is kind van…..

Onze ouders gaven ons een pracht geschenk; ons leven.

Maar in onze kinderen leven we voort!

Kinderen brengen een niet te omschrijven onvoorwaardelijke rijkdom in ons leven.

 

Dat veroorzaakt nu juist die niet te omschrijven pijn wanneer kinderen ons door de dood ontvallen.

Eigen kinderen, broers, zussen, kleinkinderen, neven of nichten of kinderen van vrienden.

Het maakt niet uit op welke leeftijd. Van niet voldragen tot ver in de volwassenheid!

Het veroorzaakt verdriet, pijn, wanhoop, een leegte die een levenlang mee gedragen moet worden.

 

Daarom is het zo fijn dat Wereldlichtjesdag bestaat. De dag waarop we samen uiting kunnen geven aan dit grote verlies. Wereldrond op plaatselijke tijd 19.00 uur, in samenkomsten of gewoon thuis, licht maken voor de kinderen die we missen, die we willen blijven noemen en herdenken.

 

In de regio Noord – Limburg organiseren wij dit jaar op 11 december weer Wereldlichtjesdag. De dag waarop iedereen welkom is om elk overleden kind te herdenken met licht en het noemen van de naam.

 

We verzamelen vanaf 18.30 uur op het Pastoor Vullinghsplein te Sevenum daar krijgt u een lantaarn overhandigd. Om 18.45 wandelen we naar de Blokhut (500 meter) Daar zal om 19.00 uur in de buitenlucht een herdenkingsceremonie plaats vinden.

Met het plaatsen van de lantaarns maken we een groot licht. We noemen hen namen, luisteren naar muziek, zang en woorden. Zo herdenken wij samen.

 

Daarna bent u en uw kinderen van harte welkom om met elkaar na te praten of gewoon stil te zijn in de blokhut bij het haardvuur. Weer lekker warm worden onder het genot van een kopje koffie of thee met zelfgebakken vlaai of taart.

 

Dian Driessen en Sjoerd van den Dam en een groot aantal vrijwilligers nodigen u en iedereen van harte uit deel te namen aan Wereldlichtjesdag 2016.

Mocht u verhinderd zijn, of niet deel kunnen nemen aan deze bijeenkomst en u wilt toch de naam van uw kind genoemd hebben? Laat het ons weten (contact@ernabij.nl | 06 40 22 73 78), wij zullen met liefde deze namen noemen.

Facebook: Wereldlichtjesdag NOORD – Limburg – te Sevenum

wereldlichtjesdag-2015-200dpi-06528

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties