WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Tegelen

Wereldlichtjesdag wordt elk jaar op de 2e zondag van december georganiseerd, dit jaar op 11 December 

Dit jaar voor de eerste keer, organiseren wij, wereldlichtjesdag in Tegelen en wel op de Algemene Begraafplaats, Kerkhoflaan 10 C te Tegelen,

Wereldlichtjesdag wordt over de hele wereld georganiseerd om samen het overleden kind te herdenken, omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden

Nabestaanden van overledenen die niet rusten op deze begraafplaats, zijn ook van harte welkom. Om hen aandacht aan hun eigen persoonlijke overledenen te kunnen bieden, kunnen ook zij een kaarsje ter herdenking aansteken. Deze kunnen bij  het monument voor het overleden kind geplaats worden.
Om 18.00 gaan de poorten van de Algemene Begraafplaats in Tegelen aan de Kerkhoflaan open, op alle graven zullen dan al kaarsjes branden.

Het senioren Koor Cecillia zal ons naar binnen geleiden met hun zang en kan men een kopje koffie, thee of warme chocomelk gebruiken.

Rond 18.45 zal het officiële gedeelte beginnen met een voorwoord.

Om precies 19.00 houden wij een minuut stilte

Dan zal Lisa Schellen het lied van Wereldlichtjesdag ter gehoren brengen; Precious Child.

Na dit indrukwekkende lied zullen wij de namen noemen die men ons heeft door gegeven, gevolgd door een opgelezen gedicht.

Daarna zullen wij ons met zijn allen naar het open stuk grasveld op de begraafplaats  begeven en zullen we allemaal tegelijk de ballonnen de lucht in laten. De ballonnen zijn bij ons gratis verkrijgbaar.

Dan luisteren wij naar Chantal Post-Clement met Walking in the Air

Vervolgens is er nog tijd voor een kopje koffie, thee of warme chocomelk en zullen we de avond langzaam gaan afsluiten.

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties