WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Heeze/Kapellerput

heeze

Wereldlichtjesdag midden in de natuur

 

Het mooie natuurtheater van conferentieoord Kapellerput is op zondag 11 december het decor van de eerste Wereldlichtjesdag in Heeze.

Initiatiefnemers zijn Yvonne Versteijnen uit Leende en Susanne Groeneveld uit Bladel. Yvonne is vorig jaar gestart als uitvaartbegeleider, Susanne begint op 1 januari.

Ze kwamen op het idee om Wereldlichtjesdag in Heeze een podium te geven na de uitvaart van een overleden baby’tje, dat Yvonne mocht begeleiden. Hoe mooi is het om overleden kinderen, die bij hun ouders altijd blijven ‘voortleven’, maar door de omgeving sneller worden vergeten, één keer per jaar nog eens bij naam te noemen en er een lichtje voor te ontsteken?

Yvonne en Susanne gingen op zoek naar een geschikte locatie, liefst midden in de natuur, en vonden die bij conferentieoord Kapellerput. Dit voormalige klooster ligt in de bossen tussen Heeze en Someren, vlakbij de onlangs geopende natuurbegraafplaats.

Het oord wilde graag meewerken aan Wereldlichtjesdag.

Het is de bedoeling dat op zondag 11 december om 19.00 uur vele tientallen theelichtjes ontstoken zullen worden op de trappen van het theater. Vooraf is er vanaf 18.15 uur een officieel gedeelte met muziek, gedichten en een kort verhaal.

Na afloop is er in de Kapellerput nog gelegenheid om na te praten en iets te drinken.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen wij mogen begroeten, is het fijn om je komst vooraf even te melden via de mail: info@linde-uitvaart.nl Zijn er ouders bij die nog graag iets willen zeggen tijdens het officiële gedeelte, ook daarvoor zijn nog mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties