WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Nuenen

Wereldlichtjesdag Nuenen 2016

 

Mijn Stralende Ster

Als een ster sta je nu aan de hemel

Stralend kijk je op ons neer

Zo zal je in mijn herinnering blijven

Telkens als ik naar boven kijk

Keer op keer

 

Voor de eerste keer vindt Wereldlichtjesdag ook in Nuenen plaats.  Sandra van Bladel van Afscheid met liefde uit Nuenen, is de initiatiefneemster en betrok daar haar collega Conny van Eeuwijk bij, welke ook als begeleidster bij afscheid werkzaam is.

Deze avond organiseren ze samen met Karin en Karlijn van Grinten van de prachtige locatie “Boordhuys” in Nuenen. Bij droog weer zullen er in de prachtige tuin kaarsjes gebrand worden voor de overledenen kinderen die ze deze avond herdenken. Barbara van Barbele zingt deze avond mooie liedjes vanuit haar hart.

Ouders, grootouders, broer, zus, andere familieleden en vrienden die zich verbonden voelen met een overleden kind zijn van harte welkom. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was en hoe lang het is geleden. Of het nu gaat om een kindje dat is overleden met een paar weken zwangerschap of een kind van 30 jaar oud. Of dat nu 40 jaar geleden is of misschien pas een half jaar.  De pijn en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijft en is de verbintenis van aanwezigen op deze bijzondere avond.

In ongedwongen sfeer starten we om 18.30 uur in het buitentheater van het Boordhuys met Wereldlichtjesdag. U ontvangt van ons een lantaarntje, welke symbool staat voor uw kind(eren). Na mooie woorden en zang gaan we deze lantaarns gezamenlijk branden rond de klok van 19.00 uur. U mag zelf een plekje in de tuin opzoeken waar u dit wilt doen. Wij vinden het belangrijk, dat u de ruimte en tijd krijgt om (met familie en/of vrienden) uw kindje(s) te herdenken. Daarna kunt u, uw lantaarntje bij de andere lantaarntjes plaatsen en nog aanwezig zijn bij de afsluiting, waarna er koffie en thee klaar staan. Indien u liever na het branden van uw lantaarntje naar huis wilt, dan kan dat ook. Wij vinden het belangrijk dat u doet wat goed voelt en geven u daarbij alle ruimte.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen we deze avond mogen begroeten, ontvangen we graag een aanmelding. Het is fijn dat u ons informeert met hoeveel personen u komt, of er kinderen bij aanwezig zijn (zijn van harte welkom) en of u het wenselijk vindt dat we de naam van uw kind noemen. Indien u dit wenst, ontvangen wij graag de voor- en achternaam en eventueel geboorte en sterfdatum van uw overleden kind(eren). Dit kan ook een naam zijn, die u alleen bij u draagt en voor niemand bekend is, maar door deze avond eindelijk genoemd wordt.

 

Programma Wereldlichtjesdag Nuenen 2016

 

Waar  Buitentheater Boordhuys, Boord 37 in Nuenen

(Het is in het Buitentheater en in de tuin van het Boordhuys, dus kleed u warm aan. Bij slecht weer, zijn we binnen)

Aanvang 18.15 – 18.30 uur

Start 18.30 uur

Einde rond 19.30, waarna het nog mogelijk is om met een kopje koffie/thee na te praten.

 

Aanmelden kan via een mail, app, of telefonisch bij Sandra van Bladel, info@afscheidmetliefde.nl of

06-22004617.

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties