WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Tilburg

 

Overleden kinderen herdacht bij Crematorium Tilburg

Zondag 11 december a.s. is het weer Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook bij Crematorium Tilburg, waar een viering voor jong en oud verzorgd wordt door ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg.

 

Tijdens de viering worden overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. “Alsof ze weer even tot leven komen” zei één van de sprekers van vorig jaar. Bij aanvang krijgt iedereen ruimschoots de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Er is live muziek gemaakt door zanger en pianist Lars Zebregs. Verder zal medium Myrthe Bruinzeel met een aantal korte readings proberen aan te tonen dat onze overleden dierbaren nog steeds om ons heen zijn en van een aantal van hen boodschappen doorgeven. Een belangrijk onderdeel is ook het noemen van de namen van de overleden kinderen en het tonen van hun foto’s op een scherm.

Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, enzovoort. Het maakt niet wat uw relatie tot het kind was, hoe oud het was of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

Vanaf 18:30 uur bent u van harte welkom bij Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. De herdenkingsbijeenkomst begint exact om 19:00 met een lichtritueel en duurt tot ongeveer tot 20:15 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot het drinken van koffie/thee. Toegang en koffie/thee zijn gratis.

Om u te verzekeren van een of meerdere zitplaats(en), kunt u zich per e-mail aanmelden: rob@robvantilburg.com, of door te bellen met 06-1430 6565 (als u geen e-mail heeft). Wilt u uw eigen (klein-)kind herdenken met foto en/of naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 10 december). Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om de viering persoonlijk bij te wonen, is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om deze ook op afstand via live-streaming te volgen. U kunt inloggegevens hiervoor bij de organisatie opvragen.

Wereldlichtjesdag vindt elke 2e zondag in december plaats en is de Nederlandse variant van World Wide Candle Lighting, ontstaan in 1997 in Amerika op initiatief van The Compassionate Friends. Meer informatie over Wereldlichtjesdag Tilburg en een impressie van eerdere edities vindt u op www.robvantilburg.com/evenementen/wereldlichtjesdag.

 

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties