WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Waspik

Op de tweede zondag van december worden alle overleden kinderen over de hele wereld herdacht tijdens Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur gaan wereldwijd kaarsjes branden om hen te herdenken, om hen bij naam te noemen, om licht en warmte over te brengen op degene die hen zo missen, om elkaar te laten weten dat we er altijd zullen zijn.

In Waspik wordt deze herdenking gehouden op de Algemene Begraafplaats aan de Roonlaan bij het Monument voor het Overleden Kind. Met gedichten, teksten, muziek, licht en stilte willen we met elkaar stilstaan bij alle kinderen, ook volwassen, die zijn overleden al vóór, tijdens of vlak na de geboorte, door ziekte, ongeval, zinloos geweld, maar ook door rampen, hongersnood, oorlog.
 Wilt u een kind met naam genoemd hebben, wilt u zelf een bijdrage leveren met een gedicht of tekst, wilt u op enig andere manier betrokken zijn of heeft u een goed idee, neem dan aub contact met mij op. Ik ben bereikbaar op 06-31269725, via yvonnesevers@kpnmail.nl of www.yvonneseversafscheid.nl

Samenkomst is om 18.45 uur, de herdenking heeft een open karakter, dus iedereen is van harte welkom. Neemt u wel de weersomstandigheden in acht, de bijeenkomst is buiten, wilt u zitten, neemt u dan een stoeltje mee.
 Kunt u niet aanwezig zijn, wilt u dan thuis een kaars opsteken met uw eigen intentie voor deze kinderen, die we nooit mogen vergeten en voor altijd in het licht zetten.

Hieronder ziet u een impressie van 2011.

2011   2011

2011   2011

Eén reactie op “Waspik”

  1. Hans Klijn schreef:

    Yvonne, wij zij er weer op bij op wereld lichtjes dag in Waspik, Zou je Tijl Klijn weer willen vernoemen.

    Met vriendelijke groet,

    Luuk, Yvette en Hans Klijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties