WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Krommenie

Op zondag 11 december 2016 wordt voor de 1e keer Wereldlichtjesdag gehouden op in de begraafplaats Krommenie, thv Eikelaan 2. Ligthart Uitvaartzorg organiseert deze dag in samenwerking met Stichting Troosthuys.

 

Het doel van Wereldlichtjesdag Zaanstad is, naast het herinneren van onze overleden kinderen ook het delen van het verdriet. Tijdens deze bijeenkomst staan we samen stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden.

 

Baby’tjes worden herdacht. Veel ouders voelen een stil verdriet en de leegte in hun leven na een miskraam of vroeggeboorte. Jonge kinderen, een puber of een reeds volwassen kind, het lijkt zo oneerlijk en onnatuurlijk, ze zijn te vroeg gestorven! Ook als je ouder bent en je verliest een volwassen kind, blijft het je kind waarom je rouwt. Een kind waarvan je zwanger was, gekoesterd en opgevoed hebt. Ook kan het zijn dat je jaren geleden je kind verloren hebt en er nu pas aan toe bent om daar openlijk bij stil te staan.

 

Iedereen die zich zijn overleden kind wil herinneren en zich op de een of andere manier verbonden voelt met dit verlies, is op Wereldlichtjesdag van harte welkom. Ouders, grootouders, broertjes, zusjes, andere familieleden, vrienden of leerkrachten het maakt niet uit. Jullie zijn allen van harte welkom!

 

Wereldlichtjesdag Zaanstad wil het licht voor al deze overleden kinderen aansteken en voor ze laten schijnen! De avond zal opgeluisterd worden met mooie zang en mogelijk een verhaal of gedicht. Voor deze avond hebben wij een hart staan waar iedereen een naam mag opschrijven. Zo zijn al onze verloren kinderen verbonden met elkaar en wij verbonden in het verlies dat we zo goed kennen.

 

We vragen jullie om jullie aan te melden voor deze mooie avond.

Wilt u graag een invulling geven aan deze avond met een persoonlijk verhaal of gedicht, neem dan contact op met Mirelle via 06-34768926 of via mail: mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl. Ook kinderen zijn op deze avond van harte welkom. Inloop vanaf 18.30 uur aanvang 18.45 uur

Reacties zijn gesloten.

Recente reacties