WereldLichtjesDag – 10 december '17

een initiatief van Amelius.nl

Denekamp

Wereldlichtjesdag 2016

Herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen

 

Op zondag 11 december 2016 organiseert Wigger Uitvaartzorg samen met Gea Schuurman voor de zesde keer Wereldlichtjesdag. Net zoals vorig jaar in de tuin van het Museum Natura Docet Wonderrijck in Denekamp. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsen aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart, voor altijd in je gedachten. De wereld wordt zo letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten.

World Wide Candle Lighting (Wereldlichtjesdag) is ontstaan in 1997, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd. Natuurlijk bent u ook welkom als u anderen wilt steunen. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Mocht u de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u thuis om 19.00 uur een kaars branden. Het wordt op prijs gesteld als u anderen wilt oproepen hetzelfde te doen. Immers: Wereldlichtjesdag is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zij zorgen er op deze manier voor dat er in de gehele wereld op tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze avond. We beginnen om 18.45 uur met de herdenking. De plechtigheid zal ongeveer een uur zal duren. Daarna wordt u een kopje koffie/thee aangeboden in het restaurant van het museum. Uiteraard is de toegang gratis. We raden u aan op tijd te komen.

Mocht u als persoon of organisatie een bijdrage willen leveren aan Wereldlichtjesdag, in de vorm van een suggestie of donatie, dan kunt u contact opnemen met John Wigger, 0541-355688 of info@wiggeruitvaartzorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties