Skip to content
Beltrum
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Wees welkom voor Wereldlichtjesdag bij ’t Noasman in Beltrum

“Wij denken aan jou”

Over de hele wereld, zal er op 10 december om 19.00 uur een kaarsje aangestoken worden, voor alle kinderen die zo gemist worden. Door de verschillende tijdzones, ontstaat er een slinger van lichtjes die zich over de hele wereld verspreid. Wees welkom om samen te gedenken. Of het gaat om jouw pasgeboren kindje, jouw volwassen kind of jouw stil geborene. Of dat je jouw kinderwens heb moeten loslaten.

Ben je broer of zus, opa, oma, tante of oom, een goede vriend, leerkracht of voel je je op een andere manier betrokken. Met elkaar willen we graag op deze avond herdenken, gedenken en de verbinding zoeken. We zullen deze kinderen in het licht te zetten. Hun namen noemen en laten merken dat zij nooit vergeten worden en altijd in onze harten zijn.

Ook in Berkelland wordt er op 10 december, de slinger van licht gevormd. Pauline van Veen organiseert deze ceremonie al meerdere jaren. Haar betrokkenheid en motivatie voor deze dag komt niet zomaar. Zij weet als geen ander wat het betekent om met het gemis van een kindje te moeten leven en een vorm te vinden om te gedenken. Haar twee zoontjes, Pim en Thijs, zijn op 24 juni 1996 stil geboren. Zij heeft hen de belofte gedaan dat zij van betekenis zal zijn en hen trots zal maken.

Dit keer organiseert ze het samen met Sabine Kupper. Zij heeft dit jaar een herinneringsceremonie mogen houden voor haar oom en tante, wie 43 jaar geleden hun zoontje tijdens een bijna voldragen zwangerschap hebben verloren. Het heeft haar laten zien hoe waardevol en belangrijk het is om de erkenning te krijgen en dat je kindje bij naam genoemd wordt.  

De twee dames uit Berkelland krijgen ondersteuning van hun mannen en kinderen bij allerhande praktische zaken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere ondernemers die graag hun steentje bijdragen. Zo zal Oennio uit Haarlo mooie bloemen verzorgen en stelt Noasman hun terrein en accommodatie beschikbaar.  
Samen creëren zij een intieme avond, waarbij men lichtrituelen, subtiele woorden en een mooie muzikale omlijsting van singer-songwriter Timo van der Sande kan verwachten.  

Iedereen is van harte welkom aan de Meenweg 4 te Beltrum, bij ‘t Noasman. Om 18.30 uur is de inloop, en om 19.00 uur zal de ceremonie starten. Bij droog weer zal de ceremonie buiten plaats vinden, dus een warme jas en stevige warme schoenen zijn wenselijk. Een korte wandeling van een paar honderd meter zal onderdeel zijn van deze avond. Voor mensen die slecht te been zijn, zal er vervoer beschikbaar zijn. Nadien is er gelegenheid om een kop koffie/thee te drinken en voor kinderen zal er ranja en chocomelk zijn.

Om enigszins te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, zal het fijn zijn als je je vooraf wilt aanmelden, dit mag via het emailadres: wereldlichtjesdagberkelland@gmail.com. Dit is geen vereiste, ook zonder aanmelding ben je meer dan welkom.

Mocht je nog vragen hebben of willen bellen, dit kan. Bel dan naar het volgende nummer: 06-18195023

WereldLichtjesDag Beltrum

't Noasman, Meenweg 4, 7156 NX Beltrum (Gelderland)
10 december 2023
18.30
06-18195023
wereldlichtjesdagberkelland@gmail.com
https://www.facebook.com/wereldlichtjesdagberkelland

Locatie

't Noasman, Meenweg 4, 7156 NX Beltrum (Gelderland)