Skip to content
Burgum
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Meer informatie over deze locatie

Belangrijk: WereldlichtjesDag wordt op elke locatie georganiseerd door één of meerdere vrijwilligers. Deze specifieke locatie heeft in het afgelopen jaar, of mogelijk eerder, deelgenomen aan WereldlichtjesDag. De informatie over deze locatie wordt later dit jaar bijgewerkt. Op dit moment kunnen we niet garanderen dat de huidige gegevens later dit jaar zullen veranderen. In november zullen we alle locaties opnieuw evalueren en bijwerken. U kunt dan op onze overzichtspagina controleren of de betreffende locatie bevestigd is voor het huidige jaar.

WereldLichtjesDag Elke 2e zondag van december

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld
kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Een golf van licht gaat zo over de wereld. “Opdat hun licht altijd zal stralen”.
Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Je kind blijft immers je kind!
Zondag 10 december om 19:00 uur is er in Burgum een herdenkingsbijeenkomst in de Kruiskerk, Nieuwstad 5. Inloop vanaf 18:45 uur.

Bij binnenkomst kunt u een foto of symbool van uw kind op de gedachtenistafel zetten. Als ouders en familie van een overleden kind
steken we voor hen een lichtje aan en we luisteren naar live muziek en gedichten. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur, daarna is er
gelegenheid tot napraten en is er koffie en thee. Hoe verschillend we ook zijn, van welke achtergrond ook, weet je meer dan welkom!

Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist.

WereldLichtjesDag Burgum

Kruiskerk Burgum, Nieuwstad 5 9251 LM Burgum
10 december 2023
18.45
06 485 234 00
wim.been@upcmail.nl
www.facebook.com/wereldlichtjesdagburgum

Locatie

Kruiskerk Burgum, Nieuwstad 5 9251 LM Burgum