Skip to content
Emmen
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Wereldwijd steken weeouders – ouders van een overleden kind –  en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan. Deze blijven een uur branden, wanneer er een lichtje dooft in de ene tijdzone, dan gaat er in het volgende tijdzone weer een lichtje aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht

Weeouders, overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen, worden uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Deze bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: iedereen is welkom. Met woord en muziek zullen we de namen van de overleden kinderen noemen.

Programma

18.15 inloop

18.30 – 18.45 uur   verzamelen in ontvangstruimte van afscheidshuis Vlinders

Om 19.00 uur luisteren we naar het openingslied, het voorlezen van het gedicht en noemen we de namen op.

 

Na de ceremonie is er gelegenheid om na te praten met koffie en thee in de koffiekamer afscheidshuis Vlinders.

Deelname is gratis.

Aanmelden wordt op prijs gesteld, zodat we bij de voorbereidingen kunnen afstemmen op de verwachte aantal bezoekers. Maar aanmelden is niet strikt noodzakelijk. Ook als u twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, bent u op de avond zelf van harte welkom. Voorafgaand aan de ceremonie kunt u ook nog de naam van uw kind doorgeven, zodat de naam kan worden genoemd.

Samen creëren wij een moment van troost en warmte met muziek, mooie gedicht van een ouder, hangen wij hartjes op in de Wereldlichtjesdag-boom met daarop de namen van de kinderen die zo gemist worden.

Waar:            Afscheidshuis Vlinders, Baander 4, Emmen

Wanneer:     10 december 2023

Hoe laat:      18.30

Telefoon:      06 28877386

Email:            info@biancatardy.nl

WereldLichtjesDag Emmen

Afscheidshuis Vlinders, Baander 4 7811 HJ Emmen
10 december 2023
18.15 inloop
-
biancatardy6@hotmail.com
-

Locatie

Afscheidshuis Vlinders, Baander 4 7811 HJ Emmen