Skip to content
Haarlem
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

WERELDLICHTJESDAG HAARLEM – alle overleden kinderen in gedachten

Haarlem, november 2021 – Zondag 12 december is het weer Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er tijdens Wereldlichtjesdag om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor alle overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom de herdenking fysiek of online bij te wonen: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin of buurvrouw. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg in samenwerking met de Oosterkerk ondersteund door Vereniging Ouders Overleden Kind. De muziek wordt verzorgd door Suzanne en Bart.

Programma

De herdenkingsbijeenkomst start om 18.30 uur en eindigt om 19.30 uur. Daarna is er nog de mogelijkheid om met elkaar na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Bij binnenkomst kunt u de naam doorgeven van het kind die u wilt herdenken. Na het welkomstwoord zullen we luisteren naar het persoonlijke verhaal van Jeroen Prins. Dominee Egbert de Lint spreekt troostende woorden en Suzanne en Bart omlijsten de bijeenkomst met passende liedjes en muziek. Om 19.00 uur ontsteken we samen de lichtjes en worden de namen van de overleden kinderen genoemd. Samen met de lichtjes die thuis ontstoken worden vormen we een lint van licht.

Online

Via de website van de Oosterkerk is het mogelijk om de bijeenkomst online bij te wonen. Wilt u een naam laten noemen dan kunt u deze tot 16.00 uur op 12 december doorgeven. www.oosterkerkhaarlem.nl 

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst van Wereldlichtjesdag Haarlem. Op de website www.stichting-nabestaandenzorg.nl vind u meer informatie over deze avond.

De locatie is Oosterkerk, Zomerkade 165, 2032 WC in Haarlem.

WereldLichtjesDag Haarlem

Oosterkerk, Zomerkade 165, 2032 WC Haarlem
2021-12-12
18.30
023-8448201
info@stichting-nabestaandenzorg.nl
www.stichting-nabestaandenzorg.nl/Wereldlichtjesdag

Locatie

Oosterkerk, Zomerkade 165, 2032 WC Haarlem