Skip to content
Hoorn
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Omdat ieder lichtje een verhaal is

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereld lichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Wij willen mensen in Hoorn en omgeving de gelegenheid geven om hieraan deel te nemen op onze prachtige locatie, de kapel van het Missiehuis, op zondagavond 10 december. Inloop vanaf 18.00 uur.

Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Samen eren en herinneren we kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. 

Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Graag aanmelden via lichtjesdag – Brownies&downieS Hoorn (browniesanddownieshoorn.nl

WereldLichtjesDag Hoorn

Brownies&downieS Blauwe berg 7a 1625 NT Hoorn
10 december 2023
inloop vanaf 18.00 uur
-
-
https://browniesanddownieshoorn.nl/lichtjesdag

Locatie

Brownies&downieS Blauwe berg 7a 1625 NT Hoorn