Skip to content
Leeuwarden
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Meer informatie over deze locatie

Belangrijk: WereldlichtjesDag wordt op elke locatie georganiseerd door één of meerdere vrijwilligers. Deze specifieke locatie heeft in het afgelopen jaar, of mogelijk eerder, deelgenomen aan WereldlichtjesDag. De informatie over deze locatie wordt later dit jaar bijgewerkt. Op dit moment kunnen we niet garanderen dat de huidige gegevens later dit jaar zullen veranderen. In november zullen we alle locaties opnieuw evalueren en bijwerken. U kunt dan op onze overzichtspagina controleren of de betreffende locatie bevestigd is voor het huidige jaar.

WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Kaarsjes branden voor overleden kinderen

 

Het Theehuis op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden is op zondag 10 december 2023 van 18.30 tot 21.00 uur open om ouders, grootouders en familie te ontvangen voor een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag.

Om 18.50 uur lopen we vanaf Het Theehuis naar het Monument voor Bijzondere Kinderen. Hier worden kaarsjes aangestoken. Er worden gedichten voorgedragen en Melvin van Eldik zingt twee toepasselijke liedjes. Na afloop is er warme chocolademelk in Het Theehuis. U bent van harte welkom!

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis van, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

 

Contactpersoon:

Hans Flaman

06-23553856

hans.flaman@gmail.com

www.theehuisleeuwarden.nl

 

Ornamenten beschilderen

 

Voorafgaand aan onze bijeenkomst van Wereldlichtjesdag op zondag 10 december kunt u op donderdagmiddag 7 december tussen 13.30 en 16.30 uur een ornamentje voor op een graf komen beschilderen. U neemt dan zelf een oud of nieuw ornamentje in de vorm van een beeldje of tegeltje mee. Een steentje kan natuurlijk ook. In ons Theehuis kunt u gebruik maken van acrylverf en kwasten om er iets moois en persoonlijks van te maken.

We vragen een kleine vergoeding voor gebruik van schildermateriaal, professionele begeleiding en een consumptie. het schilderen kan een emotioneel gebeuren zijn, vooral als het overlijden van een geliefd persoon nog niet zo lang geleden is. U krijgt van ons een luisterend oor en de steun die u nodig heeft.

Opgave via het e-mailadres: vvj.borgart@outlook.com.

 

 

.

WereldLichtjesDag Leeuwarden

Noorderbegraafplaats Schapendijkje 4 8915 AB Leeuwarden
10 december 2023
18.30
06 235 538 56
vvj.borgart@outlook.com
www.theehuisleeuwarden.nl

Locatie

Noorderbegraafplaats Schapendijkje 4 8915 AB Leeuwarden