Skip to content
Raalte
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

WERELDLICHTJESDAG
Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld om 19.00 uur kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende aan. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de wereld. We doen dat ook in de omgeving Raalte, tijdens een bijzondere bijeenkomst op 10 december bij de Maathoeve in Heeten.

WELKOM
Je bent welkom om stil te staan bij het kind dat je mist. Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante of gewoon een lieve vriend bent. Het verlies is soms nog vers terwijl het voor anderen misschien al 30 jaar geleden is.

TROOST, WARMTE EN EEN HARTENWANDELING
Samen creëren we een moment van troost en warmte met muziek, mooie woorden van ouders en gastsprekers en een sfeervol lichtritueel om 19.00 uur: een golf van licht die de aarde letterlijk en figuurlijk een beetje lichter maakt. Voor kinderen is er een knutseltafel om een eigen herinnering te maken. Dit jaar verzorgen we voorafgaand aan het programma voor het eerst een kleine hartenwandeling.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Wereldlichtjesdag Raalte vindt plaats bij de Maathoeve in Heeten aan de Witteveenseweg 23. De bijeenkomst start om 18.45 uur. Voordat het programma begint, kun je buiten een kleine ‘hartenwandeling’ maken. Inloop is daarom al mogelijk vanaf 18.10 uur. Het programma eindigt om 19.30 uur. Het programma vindt in een overdekte ruimte plaats. Aanmelden is niet nodig. Een kaarsje hoeft ook niet zelf meegenomen te worden. Er zijn geen kosten verbonden aan Wereldlichtjesdag Raalte. Wel staan er giftenboxen klaar voor donaties om ook in de toekomst Wereldlichtjesdag Raalte mogelijk te maken.

 

MEER WETEN?
Volg ons via Facebook (Wereldlichtjesdag Raalte). Vragen kun je stellen via
wereldlichtjesdagraalte@hotmail.com.

WereldLichtjesDag Raalte

Witteveenseweg 23 8111 RP Raalte
10 december 2023
inloop 18.10
-
wereldlichtjesdagraalte@hotmail.com
www.facebook.com/wldraalte

Locatie

Witteveenseweg 23 8111 RP Raalte