Skip to content
’s Hertogenbosch
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Wereldlichtjesdag 2023 – zondag 10 december – 19.00 uur

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor kinderen die (op welke leeftijd en om welke reden dan ook) zijn overleden. Zo gaat – langs alle tijdzones – het licht de wereld rond. Een prachtige gedachte.

Wij sluiten ons als parochie Maria hier graag bij aan. Dat doen we met een speciale viering voor iedereen op zondag 10 december, iedereen is welkom vanaf 18.45 uur in de Sint Cathrien. Ouders van overleden kinderen zijn welkom, en natuurlijk ook broers, zussen, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt.

De viering is een tweeluik. Het eerste deel is meer bezinnend, met gedichten en muziek. We ontsteken we lichtjes en is er gelegenheid voor wie dat wil om de naam van een kind te noemen. Daarna is er ruimte om actief individueel of in groepjes op verschillende manieren stil te staan bij en bezig te zijn met het verlies, de herinnering. Er is koffie, thee, limonade en gelegenheid om na te praten met elkaar of een van de pastoors.

WereldLichtjesDag ’s Hertogenbosch

Kruisbroedershof 4, 5211 GX 's-Hertogenbosch
10 december 2023
18.45 uur
06-21957940
pastoor@parochiemaria.nl
https://parochiemaria.nl/

Locatie

Kruisbroedershof 4, 5211 GX 's-Hertogenbosch