Skip to content
Stompwijk
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Zondag 11 december: Vierde Wereldlichtjesdag Stompwijk

Ook dit jaar willen wij meedoen met Wereldlichtjesdag. Na de live editie van drie jaar geleden en de online editie van vorig jaar en het jaar ervoor, geven we op zondag 11 december graag een vervolg aan dit mooie evenement. We hopen dat we dit jaar weer live bij elkaar kunnen komen.

Wereldlichtjesdag
Op Wereldlichtjesdag steken mensen wereldwijd op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Met het aansteken van de kaarsen wordt de wereld letterlijk wat lichter voor iedereen die een kind verloren heeft. Ook besef je dat je niet alleen bent met je verdriet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind is geworden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ongeboren baby die niet heeft geademd, maar ook om een volwassen kind dat overleden is. Uiteraard maakt het ook niet uit hoe lang het geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten.

Samen herdenken
Omdat ook in Stompwijk en omgeving mensen wonen die één of meer kinderen moeten missen, herdenken we op Wereldlichtjesdag met alle families onze kinderen. Dat doen we door samen een kaarsje te branden en door de namen van de kinderen voor te lezen.

Ook in Stompwijk
Het initiatief van Wereldlichtjesdag in Stompwijk is vier jaar geleden genomen door Vera en Frans Hendriks. Zij hebben hun oudste dochter Tamara verloren toen het meisje vijf maanden oud was. Nadat ze in Wassenaar een bijeenkomst hadden bijgewoond, besloten ze deze speciale dag ook in Stompwijk te organiseren. Dit jaar organiseren we alweer de derde bijeenkomst voor ouders en familieleden van de kinderen. Veel van de aanwezigen gaven aan deze bijeenkomst erg op prijs te stellen.

Ook aandacht voor jouw kind?
Kunnen we ook een lichtje aansteken voor jouw kind? Laat het ons dan weten! Aanmelden kan via lichtpuntstompwijk@gmail.com. Fijn als we de naam en een foto van je kind mogen ontvangen. Dan zorgen we ervoor dat ook jouw kind op deze avond de aandacht krijgt die het verdient. Heb je nog vragen, dan kun je die uiteraard ook stellen via de mail, of bel Vera via 06 – 38 46 21 93. We willen er met elkaar weer een heel mooie avond van maken.

Warme groeten,

Frans, Vera, Jerney, Chantal, Vera en José

 

 

WereldLichtjesDag Stompwijk

Stompwijk
11 december 2022
-
0638462193
lichtpuntstompwijk@gmail.com
www.stompwijk.nl

Locatie

Stompwijk