Skip to content
Vorden
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Meer informatie over deze locatie

Belangrijk: WereldlichtjesDag wordt op elke locatie georganiseerd door één of meerdere vrijwilligers. Deze specifieke locatie heeft in het afgelopen jaar, of mogelijk eerder, deelgenomen aan WereldlichtjesDag. De informatie over deze locatie wordt later dit jaar bijgewerkt. Op dit moment kunnen we niet garanderen dat de huidige gegevens later dit jaar zullen veranderen. In november zullen we alle locaties opnieuw evalueren en bijwerken. U kunt dan op onze overzichtspagina controleren of de betreffende locatie bevestigd is voor het huidige jaar.

Wereldlichtjesdag

Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd  komen mensen samen om overleden kinderen te herdenken en steken om 19.00 uur een kaarsje aan.
Door de verschillende tijdszones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Ook de deur van de Dorpskerk Vorden staat deze avond open voor een ieder die stil wil staan bij een kind dat wordt gemist. Of een kind te herdenken dat het slachtoffer is geworden van oorlog of geweld.

Er is mogelijkheid een kaars aan te steken, maar ook een herinneringshart te beschrijven met de naam, een gedachte of herinnering. De deur van de Dorpskerk staat open van 18.30 tot 19.30 uur. U bent van harte welkom.

‘Opdat ze nooit worden vergeten

omdat ze werkelijk bestaan

 iedere naam, ieder lichtje

 iedere ziel, ieder gezichtje

 gekoesterd in je hart voortaan

 daarom maken we licht’

WereldLichtjesDag Vorden

Dorpskerk, Kerkstraat 2-6, Vorden
10 december 2023
18.30
06-11374482
m.westervoorde@pgvorden.nl
https://www.pgvorden.nl

Locatie

Dorpskerk, Kerkstraat 2-6, Vorden