Skip to content
Zoetermeer
WereldLichtjesDag elke 2e zondag van december

Wereldwijd steken weeouders – ouders van een overleden kind – en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan en laten die een uur branden. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak.

Op zondag 11 december 2022 organiseren we een Wereldlichtjesdag-bijeenkomst in Zoetermeer. Weeouders, overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen, worden uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: iedereen is welkom. De herdenking zal beginnen met een stille tocht met kaarslicht over de begraafplaats, waarna we zullen vervolgen in de aula van de Meerbloemhof met woord en muziek door professionele muzikanten. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden.

Programma

18.30-18.45 uurverzamelen in ontvangstruimte van Meerbloemhof
18.45-19.00 uurbuiten een stoet vormen voor stille tocht en kaarsen aansteken
19.00 uurstille tocht langs de kinderbegraafplaats eindigend in de aula
Aansluitend woord, stilte en muziek
Napraten met koffie en thee in koffiekamer Meerbloemhof


Wij verzamelen tussen 18.30 en 18.45 uur in de ontvangstruimte van crematorium Meerbloemhof, Buytenparklaan 1, 2717 AX Zoetermeer. Het is fijn als u zelf een kaars in een lantaarntje of in een windbestendig potje meeneemt evenals een aansteker om de kaars zelf buiten aan te kunnen steken. Weeouders en naasten worden uitgenodigd om een ingelijste foto van hun kind mee te nemen naar de herdenking. De foto’s zullen gedurende de herdenking tussen kaarslicht geplaatst worden. Na afloop kunnen de foto’s vanzelfsprekend weer meegenomen worden naar huis.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage draagt bij aan de mogelijkheid om deze herdenking jaarlijks te organiseren en wordt daarom gewaardeerd. Wij zijn blij met kleine en grote donaties. Als u iets wilt geven, dan kunt u een bijdrage storten op rekeningnummer NL27 RBRB 0943 4861 49 t.n.v. Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer of bij de herdenking een donatie doen in het donatiepotje.


Aanmelden wordt op prijs gesteld, zodat we bij de voorbereidingen kunnen afstemmen op de verwachte aantal bezoekers. Maar aanmelden is niet strikt noodzakelijk. Ook als u twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, bent u op de avond zelf van harte welkom. Voorafgaand aan de lichttocht kunt u ook nog de naam van uw kind doorgeven, zodat de naam kan worden genoemd.

WereldLichtjesDag Zoetermeer

Zoetermeer
11 december 2022
19.00
-
info@wereldlichtjesdagzoetermeer.nl
www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl

Locatie

Zoetermeer