Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

KAARSEN BRANDEN WERELDWIJD 2017,
…………OPDAT HUN LICHT ALTIJD ZAL STRALEN

Op zondag 10 december 2017 organiseren de vrijwilligers van de afdeling Noord-Brabant West van Ouders van een Overleden Kind een herdenkingsbijeenkomst voor  overleden kinderen, ter gelegenheid en in het teken van Wereldlichtjesdag, met als thema: Mooie herinneringen zijn voor ons een houvast.

Wereldwijd branden op deze dag (de tweede zondag van december) al voor de 21ste keer kaarsen om overleden kinderen, op welke wijze dan ook gestorven, te gedenken.
Onze afdeling wil bij deze gelegenheid onze kinderen “vol in het licht” zetten.
Bij deze bijeenkomst zijn ook niet leden van de vereniging welkom, maar wel willen we het bezoek alleen beperken tot ouders die een kind hebben verloren, naaste familieleden, vrienden en andere betrokkenen.

De bijeenkomst vindt plaats in de accommodatie van Rijksscholengemeenschap ‘t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611 EG in Bergen op Zoom. (Ingang Burg. Stulemeijerlaan)
In de omgeving van de school is er volop parkeerruimte aan Bolwerk Noord, Bolwerk Zuid en de Rijtuigweg. Voor bezoekers die minder mobiel zijn, is er beperkt parkeerruimte op het terrein van de school, te bereiken via de Zuidzijde Zoom.

Om 17.30 uur zijn bezoekers welkom in de school voor een kopje koffie, een gesprek met andere ouders en de vrijwilligers van (V)OOK, waarna we om goed 18.00 uur naar de het kunst- en cultuurgebouw van de school gaan voor de bijeenkomst. Bij de uitwerking van het programma krijgen we assistentie van ritueel begeleider Lilian Boudewijn – Slaats, geestelijk verzorger Wout van den Broek, kunstenares Gea Korpel – Beskers en in bijzonder docenten, kinderen en medewerkers van de school.

Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek met een kopje koffie erbij.

Aan de ouders, die aanwezig willen zijn, wordt gevraagd om tevoren de aanwezigheid op te geven, met de naam van het overleden kind  én om digitaal een foto te sturen via het emailadres: vookwestbrabant@gmail.com. Wanneer de ouders ook vorig jaar zijn geweest, dan is de foto nog beschikbaar bij ons, of het moet een andere foto worden, dat kan natuurlijk ook.
De namen van de kinderen krijgen extra aandacht tijdens de bijeenkomst, via projectie op een Sterrenhemel en vervolgens wordt ook de foto van het overleden kind bij de ster geplaatst. Zo krijgen de namen en de foto’s van onze overleden kinderen een schitterende plaats aan de Sterrenhemel.

De bezoekers wordt verder gevraagd om – als ze dat willen – een foto van hun overleden kind mee te brengen. Deze foto’s krijgen een centrale plaats in de theaterzaal, zoals dat gebruikelijk is bij bijeenkomsten van onze organisatie van lotgenoten

Namens de organisatoren,

Martien van Leeuwen (0634540835)

Voor informatie over onze afdeling: Piet en Imma Aarts, tel. 0162314223, 06 205 135 10 of www.oudersoverledenkind.nl; Piet en Imma zijn het contactadres voor onze regio.

Ps. Graag aanmelden voor uiterlijk 6 december, opdat we ruimte hebben om de Sterrenhemel goed voor te bereiden